Cells of a leaf © MedienLB/Siemens Stiftung 2017 CC BY-NC-SA 4.0 international

Cells of a leaf

Video (02:00 minutes):
Different plant cells are observed under an electron microscope.

Englisch, Deutsch
Video (16,1 MByte)
26.04.2019
The introduction to the video briefly shows different plants, and then different plant cells under an electron microscope. In the main video, the inside of a leaf is examined under an electron microscope. The individual cell layers and cells are explained, including the epidermis cells in the epidermis, the palisade cells, and the spongy tissue, which together form the mesenchyme.

The video is an excerpt from the teaching DVD “Basiswissen BIO I – Pflanzenzellen, Fotosynthese, Atmung" (English audio channel available).
Biology
Grade 5 to 6; Grade 7 to 9; Grade 10 to 13