Detection reaction for unsaturated fats (1) © Christian Herdt/Siemens Stiftung 2016 CC BY-SA 4.0 international

Detection reaction for unsaturated fats (1)

Photo:
The reagents olive oil (on the left) and butter (on the right) in test tubes with diluted acetic acid.

Englisch, Deutsch, Spanisch
11.07.2017
For this experiment, 40 ml of acetic acid (5 ml of vinegar essence to 35 ml of water) was placed in each of two test tubes. Then 10 mI of olive oil was added to the left test tube. Two lab spatulas of butter were added to the right test tube.
Experiment; Illustration
Chemistry